Oplossingen voor drie veel voorkomende schoonmaakproblemen in de zorg

03-09 06:01 | bron: ZorgVanMorgen.com

ENSCHEDE - Om uw bedrijf soepel te laten functioneren, moet u toezicht houden op een groot aantal belangrijke taken - waaronder de schoonmaak. Als schoonmaken prioriteit krijgt, kan dit een positief effect hebben op uw reputatie, verkoop, medewerkerstevredenheid en merkbeleving. Volgens een onderzoek van de International Sanitary Supply Association (ISSA) geeft 95% van het winkelend publiek aan dat vieze toiletten en geurtjes de aankoopbeslissing beïnvloeden – net als vieze vloeren en vuile winkelwagentjes.

De drie grootste schoonmaakuitdagingen

Facility managers kunnen te maken krijgen met tal van uitdagingen die het schoonmaken bemoeilijken. Dit is de top 3 mét suggesties voor oplossingen.

Uitdaging 1: Schoonmaak tijdens bezoek

Drukke locaties, van luchthavens tot scholen en winkels, krijgen snel te maken met vuile vloeren en rommelige toiletten. Hoewel schoonmaken voor drukke managers misschien geen topprioriteit heeft, is het belangrijk er wel tijd aan te besteden. Stel het niet uit, maar doe het meteen - overdag. Bij daglicht schoonmaken biedt tal van voordelen. Het zorgt er allereerst voor dat werknemers gericht zijn op reinheid op het moment dat dit het meest nodig is. Bovendien kunnen gebruikers zien dat er wordt schoongemaakt, wat de perceptie van uw bedrijf verbetert. Om het schoonmaken op drukke momenten te vereenvoudigen, moeten medewerkers een gemakkelijk te dragen reinigingsset of eenvoudig manoeuvreerbare kar ter beschikking hebben die is gevuld met alle benodigde producten. Als deze producten niet goed op elkaar zijn afgestemd, kan de schoonmaak langer duren dan nodig is. Voorzie werknemers daarom van microvezeldoekjes, een streeploze reiniger voor glas, een reinigingsmiddel voor watervlekken en zeepresten, ontvetters voor taaie vlekken en een gebruiksklaar ontsmettingsmiddel voor het desinfecteren van oppervlakken.

Uitdaging 2: Verandering van personeel

Vooral in de detailhandel wisselen veel personeelsleden regelmatig van baan. Dat kan het moeilijk maken om een regelmatige schoonmaakroutine op te zetten en medewerkers goed te trainen over het belang van reinheid - en waar, wanneer en hoe schoon te maken. Het is dus belangrijk dat managers de tijd nemen om hun werknemers te trainen, onder andere in schoonmaak. Volgens een rapport van de American Society for Training and Development (ASTD) zei 41% van de werknemers dat ze waarschijnlijk binnen een jaar zouden vertrekken als hun bedrijf weinig of niets aan training zou doen. Dit daalt tot slechts 12% wanneer werknemers het gevoel hebben dat ze door de werkgever zijn voorbereid op het werk en dat ze belangrijk gevonden worden. Naast het trainen van medewerkers over het belang van schoonmaken, is het cruciaal dat ze beschikken over de beste tools, technologieën en producten om hun werkt te doen.

Uitdaging 3: Krimpende budgetten

Door krimpende budgetten proberen veel organisaties meer met minder te doen, vooral als het gaat om facility management en onderhoud. Het is echter niet aan te raden te beknibbelen op de schoonmaak. Als er te weinig chemicaliën worden gebruikt, worden vloeren en andere oppervlakken niet goed schoon, wat van invloed kan zijn op de klanttevredenheid. Het kan er ook voor zorgen dat werknemers meer tijd aan de schoonmaak moeten besteden, bijvoorbeeld omdat ze langer moeten poetsen of het werk twee keer moeten doen. Overigens is het gebruik van teveel schoonmaakproducten ook niet goed - deze kunnen oppervlakken beschadigen. Als oplossing zijn geconcentreerde schoonmaakmiddelen verkrijgbaar. Deze zijn exact doseerbaar en helpen uw medewerkers niet onnodig veel of juist te weinig reinigingsmiddel te gebruiken.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u advies over vakkundig reinigen met de juiste schoonmaakmiddelen? Onze specialisten helpen u graag verder, bel naar 053 - 434 43 43 of stuur een e-mail naar info@carellurvink.nl.

Whitepaper

Meer weten over schoonmaakdiensten inkopen in de publieke sector? Vraag dan onze gratis whitepaper aan!

Download het whitepaper hier.

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
28 sep Wat we kunnen leren van Millennials
24 sep Gezonder leefpatroon geeft immuunsysteem een impuls
23 sep Jongeren: te veel scherm, te weinig nachtrust
22 sep Rekenkamer: 'Eenduidiger accountantscontroles in publieke sector'
21 sep Start testen met voorrang voor zorg- en onderwijspersoneel
21 sep Roken onder scholieren stagneert, alcoholgebruik stijgt
17 sep Handhygiëne in de zorgsector
16 sep De kracht van positief leiderschap
15 sep Gewichtstoename bij een op de vijf kinderen door coronacrisis
15 sep 18 procent consumenten eet gezonder door coronacrisis
14 sep 'Aantal zzp'ers in de zorg afgelopen vijf jaar flink toegenomen'
10 sep Etos: betere data zorgt voor hogere conversiegraad
09 sep Gommers: coronaregels jongeren versoepelen is op eieren lopen
09 sep Hoe vanzelfsprekend is traceerbaarheid in uw keten?
08 sep Kosten van verzuim door werkstress stijgen naar 2,8 miljard euro
07 sep Zorgverlener is veertig procent van werktijd kwijt aan administratie
03 sep Oplossingen voor drie veel voorkomende schoonmaakproblemen in de zorg
02 sep Inrichting bedrijfsrestaurant kan keuze voor gezonde voeding stimuleren
01 sep Vraag naar data neemt toe, waakzaam blijven op datakwaliteit
31 aug Nestlé wil Aimmune Therapeutics overnemen
31 aug Makkelijker betrouwbare data met nieuwe GS1 datapool
26 aug Barcode 46 jaar: hoe dit icoon zich steeds opnieuw uitvindt
24 aug Thuiszorgmedewerker bijna 2 jaar ouder dan 10 jaar geleden
03 aug Redactie ZorgVanMorgen gesloten van 3 t/m 21 augustus
22 jul Hoogleraren: testen moet sneller en beter
Kennispartner
Donateurs van ZorgVanMorgen
Het ZorgVanMorgen netwerk
ZorgVanMorgen verbindt zorginstellingen en zorgprofessionals met elkaar. Registreer u gratis voor ZorgVanMorgen of word met uw zorginstelling donateur!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?